måndag 26 oktober 2009

S: I helgen har vi beslutat om Sveriges elevråd - SVEAs framtid!

Nu är förbundsstyrelsemöte 4 över och massa häftiga beslut ska förverkligas! Vi har bland annat antagit Sveriges elevråd - SVEAs treårsstrategi som talar om vad organisationen ska vara år 2012.

Framtagandet av treårsstrategin har varit en lång process som syftat till att göra Sveriges elevråd - SVEA till en organisation som vet vad den är och vad den vill bli. Strategin innehåller tre delar. Ett nuläge som beskriver vad organisationen är idag och dess styrkor och svagheter. Ett önskat läge som beskriver vad organisationen ska ha uppnått fram till 2012. Vägen dit som beskriver hur vi ska ta oss till nuläget. Arbetet har på många sätt gjort Sveriges elevråd - SVEA till en mer tydlig och långsiktig organisation som planerar för framtiden och inte bara för de närmaste månaderna. Så fort treårsstrategin är justerad efter mötet lägger jag upp den för de som vill läsa.
Håll till godo med en inbjudan så länge,

För att fira detta vill vi bjuda in er alla till releasefest! Den 10 november kl. 17- 20
vi håller till på vårt kansli i skanstull, ölandsgatan 49a. Vi bjuder på tilltugg, något att dricka och trevligt häng.

Visst kommer du?

T: Se mig på skolfront på torsdag

På torsdag ska jag vara med i skolfront på SVT och diskutera väktare i skolan och om lärare ska få mer rättigheter att med våld slänga ut i elever ur klassrummet och liknande.

Spana in det, jag tror det kommer bli roligt, hoppas verkligen att någon som är jätte för är där som jag kan få argumentera med.

T: Kickade ass på Miljöpartiets kommun och landstings dagar

I Lördags var jag i Örebro på Miljöpartiets kommun och landstingsdagar. Det är ett event då de flesta av deras kommunpolitiker samlas och diskuterar aktuella frågor ihop med medlemmar och riksdagspolitiker från miljöpartiet

Jag blev inbjuden av Miljöpartiets skolpolitiska talesperson Mats Pertoft att hålla en föreläsning om elevdemokrati. Det sa jag såklart ja till.

Rubriken på min föreläsning blev, Flumskolan, hur skulle det se ut om djuren bestämde över zoot(ett citat från vår utbildnings minister Janne B).

Jag valde att fokusera på varför det är viktigt med demokrati i skolan (alltså tvärt emot vad Janne B tycker vilket miljöpartiet såklart tyckte var roligt) och vad det är man behöver lära sig mer än ren kunskap. När det var slut hade jag RÅ sålt in elevinflytande skoldemokrati och värdegrundsuppdraget. Det var skit många som kom fram till mig efteråt och ville att jag skulle komme till deras utbildningsnämder och hålla föreläsningar för dem också.

En väldigt lyckad föreläsning på det hela taget=)