fredag 4 december 2009

S: Use Your Voice. Pepp, påverkan och hög nivå.

Use your voice är Sveriges elevråd - SVEAs träff med fokus på påverkan, likabehandling och projektgenomförande. På Kungsgårdsgymnasiet har elevrådare från hela Sverige samlats för att utbyta erfarenheter, hänga och gå utbildning i något av träffens teman.
Idag har vi bland annat haft en workshop med skolverket om det nya förslaget på kursplaner. Grymma diskussioner om vilka kunskaper och kompetenser elever behöver inför framtiden.
Alltså, påverka Jan Björklund och utbildningsutskottet i all ära, men t ex kursplanerna är något av det som påverkar elever allra mest i sin utbildning, och kursplanernas innehåll är helt avgörande för undervisningens innehåll och skolans mål. Arbetet med att påverkan kursplanernas innehåll är långt ifrån över och vi kommer att samla in åsikter och tankar om kursplanernas innehåll tillsammans med våra medlemmar, så vänta dig mer debatt på bloggen längre fram om detta ämne.

T: Nu är det Use Your Voice!

Sofia och jag anlände till Kungsgårdsgymnasiet i Norrköping idag kl 10.30. Det känns verkligen att det är nationellträff på G. Alla är skit pepp och springer omkring och fixar med allt som måste fixas. Det skall verkligen bli skit kul, längtar till medlemmarna anländer och vi akn köra igång-


Sedan späder det ju såklart på min egen personliga stämning när jag blir bemött av 15 "FYFAN VAD BRA DU ÄR! DU VAR GRYM I SKOLFRONT!" Det värmde sjukt mycket.

Nu sitter jag här i elevrådsrummet med Jens och Anja. Sjukt nice rum dom har här!
Mer uppdateringar från Use Your Voice kommer komma.