tisdag 3 november 2009

T: Vattenbiståndslösning samma som för skoldemokratin

Jag läste i SvD idag på vägen till jobbet, det var en artikel om hur journalisten menade på att vattenbistånd kan lösa klimatkrisen. Han gjorde ett par argument för varför den skulle göra det, sedan kom den del som jag fastnade för. Vad det var som krävdes för att vattenbistånden skulle kunna rädda krisen, speciellt ett intresserade mig.

Det var: "Öka möjligheten till deltagande i beslut: Vi vet att effektivitet och hållbarhet i förvaltningen av vattenresurser ökar om människor får vara med och påverka beslut som rör deras egen försörjning och vardag." sedan går de vidare med att stärka detta påstående genam att hänvisa till att även årets vinnare av Nobelpriset i Ekonomi hade stärkt detta, hennes forskning stöder det visar det sig.

Jätte intressant tyckta ju jag att något som vi verkligen står för som t ex att det ska vara lokalstyrelse med elevmajoritet i skolan för att det skulle öka kunskapinhämtningen på skolan, kan vara så likt en lösning som företag och andra står för i ekonominsvärd.

Men jag blir inte överaskad alls.

En av de största anledningarna till att jag är ordförande för Sveriges elevråd - SVEA är att jag har ett extremt stor tilltro till demokrati, jag är övertygad om att demokrati är en stor framgångsfaktor i alla instutitioner, företag, organistioner och förvaltningar föreningar etc.