fredag 6 november 2009

S: Se mig debattera "arbetsmiljö i skolan" den 17e november

den 17 november kl 18.30 på Sensus i Medborgarhuset, medborgarplatsen arrangerar vi, tillsammans med SAMBA och Sensus en paneldebatt på temat arbetsmiljö i skolan.

Temat beskrivs såhär:

Det är dags att på allvar prioritera barnen och deras behov. Vi vet att en av de viktigaste frågorna för framtiden är hur vi lyckas med att ge barn och unga de kunskaper och färdigheter de behöver för sitt yrkesliv. Samtidigt är skolresultaten i alltför många skolor undermåliga och mer än tio tusen elever misslyckas varje år att komma in på gymnasiernas nationella program.

Detta handlar till stor del om att skolans arbetsmiljö är otillfredsställande och ofta sämre än den arbetsmiljö som vuxna skulle acceptera. Ett tufft socialt klimat, stress, snuskiga toaletter och omklädningsrum är vardagsproblem för eleverna. Mobbning, mindre bråk och våld är vanliga. Kraven på elevernas arbetsmiljö måste öka och frågan få en högre prioritet.

I panelen:
• Christer Nylander, Riksdagens utbildningsutskott
• Sofia Brändström, vice ordförande för Sveriges elevråd SVEA
• Lars Arrhenius, Barn och elevombudet
• Göran Bergström, VD för Norrvikens skola
och styrelseledamot i SAMBA

tror det kommer bli riktigt kul, panel med olika åsikter och bakgrunder. Kom och titta, delta i diskussionen och ställ bra frågor!