torsdag 20 augusti 2009

T: IT- i skolan fan va efter vi är!

Jag var just på ett seminarium som hette framtidens skola på riksdagen som sossarna anordnade. Sjukt roligt och inspirerande!

Det var en föreläsare som prata om just hur det skulle kunna gå att integrera IT mer i undervisningen. Han räknade upp några sätt om hur det skulle fungera som var skit lätta som verkligen fick en att tänka detta kan man ju göra nu med en gång. T ex något så enkelt som att använda Google earth i geografiundervisningen eller att iställer för att skriva seg log bok i projektarbetet blogga istället varje gång man jobbat med det. Då skulle läraren kunna följa processen under tidensgång och stötta vid problem och pusha när det går segt.

Jag började tänka på våra examinationsformer. DE ÄR SÅ URÅLDRIGA!!
Ja menar, sitte och skriva prov för hand enskilt. Vad e de?? Vi kan ju ändå nästan alltid smyg smsa till vår klasskamrater eller nån som vet svaret så löser vi det ändå. Vad är det det är fel på? examinations formen? eller att vi är så smarta och inovativa att vi vet var vi kan hitta kunskapen och lösa problemet med hjölp av andra? examintationen såklart.

Våra prov ska ju vara utformade på ett sätt som motiverar oss att använda vår gryma kompetens i problemlösning inte motverka!

Har du någon tanke om hur IT skulle kunna anvädas i skolan på ett coolt sätt skriv en kommentar och dela med dig av din idé.