söndag 21 juni 2009

S: Imorgon börjar styrelsens arbetsvecka!

Laddar nu om efter härligt midsommarfirande i dalarna,
Imorgon börjar dom två sista intensiva veckorna innan det blir ledigt från Sveriges elevråd - SVEA ett tag.
Först väntar nästan fem dagar med förbundsstyrelsen. Strategiarbete, diskussion om skolans värdegrundsuppdrag, statsbidrag, vår nya kampanj likabehandla mig!, träffa personal, revisorer och valberedning är några av ämnena som står på dagordningen.
Ett spännande möte kommer det helt klart att bli.

Sedan politikerveckan i almedalen där vi ska lobba för våra fokusfrågor inför ny skollag, nätverka och gå på seminarium om skolan. Vi ordnar även en egen manifestation för att uppmärksamma att elever inte kan överklaga sina betyg. manifestationen går ut på att bura in eleverna i fängelse för att visa på att elever inte kan överklaga sina betyg, det enda myndighetsutövande som inte går att överklaga- någon som fått en fängelsedom kan överklaga den men en elev kan inte överklaga ett betyg.

I förslaget på ny skollag föreslås inte att det ska skrivas in att en elev kan överklaga sina betyg, trots att merparten av partierna i riksdagen är överens om att detta är viktigt och bör lagstadgas.
Är du på plats i almedalen eller bor någon annanstans på Gotland häng på vår manifestation och visa att detta är e viktigt fråga. Är du inte själv på plats får du gärna sprida ordet till andra.
Manifestationen kommer att genomföras onsdag den 1 juli. Tid och plats är inte helt klart,
men håll utkick på bloggen för info. eller gå med i facebookgruppen för manifestationen, sök på "bura in eleverna".