torsdag 11 mars 2010

S: Att vara engagerad kan ta dig hur långt som helst

För ett par dagar sedan träffade jag en kille som varit engagerad i Sveriges elevråd - SVEA för ett par år sedan, han hade gjort en hel massa inom organisationen men mestadels som projektledare för några av våra nationella träffar.

Idag jobbar han bland annat med eventplanering och arrangerar evenemang där han gör av med lika mycket pengar på en kväll som vi har i budget under ett år. Han berättade hur mycket engagemanget i Sveriges elevråd - SVEA betytt för honom. Genom sitt engagemang i Sveriges elevråd - SVEA fick han själv lära sig att ta ansvar och driva projekt, få tillåtelse att misslyckas och få ta egna initiativ. Lära sig att leda och arrangera. Kunskaper som är ovärderliga i hans jobb idag!

Blir glad av historier som denna! Det är lätt att glömma bort vad det är man utvecklar och lär sig genom att vara engagerad. Man arrangerar en temadag för att man ser ett behov, man drar igång en politisk kampanj för att man är förbannad eller man fixar ett uppbehållsrum för att det ska finnas någonstans att vara på rasterna. Man gör det för att det behövs, inte för att i första hand bli en bättre ledare eller arrangör. Det blir man på köpet och det är häftigt!